Pomogła: 36 razy Wiek: 60 Dołączyła: 20 Sty 2008 czyli 6274 dni temu Posty: 1305 Otrzymał 1 podziękowań Skąd: Śródborze
Wysłany: 2008-02-29, 10:32 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - cztery pory roku
Sezon wegetacyjny rusza, wiosna za pasem i na pewno wielu z nas już myśli o tym co za chwilkę wyrośnie i zakwitnie
Nie wiem jak Wy, ale ja cieszę się każdą budzącą się roślinką, przejrzysttą wodą w oczku i wszystkimi zwiastunami wiosny
Pochwalcie się, co u Was rośnie, co już się budzi, jak szykujecie się do mającej wkrótce nastąpić eksplozji życia w Waszych ogrodach ozdobnych
Kto nie p[osiada nawet maleńkiego ogródeczka na zewnątrz, niech opisuje ten na balkonie,c zy parapecie
Zdjęcia bardzo mile widziane
_________________ Ktokolwiek powiedział, że słońce przynosi szczęście ten nigdy nie tańczył w deszczu
Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 26 razy Wiek: 34 Dołączył: 22 Sty 2008 czyli 6273 dni temu Posty: 662 Podziękowania: 23/8 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-03-01, 07:57
A w akwarium to nie?
Grzybienie zaczynają teraz mnożyć, jak zwykle co roku - i tylko wiosną. Słońce ma na nie ogromny wpływ :) Micracantha już ma 7młodych, osadzonych na blaszce liściowej - jak młode roślinki bedą miały conajmniej 7cm, to można będzie już je oderwać od blaszki liściowej i zasadzić :) Lotos tygrysi dał też już niezłego kopa i pnie się w górę i czekam na młode od niego - bo jest niezwykle cenny, bo 100% czysty gat. z odłowu, a nie jakiś mieszaniec :) Grzybieńczyk bananowy dzięki słońcu już nowe listki puszcza, przez całą zimę bardzo wolno rósł.
Pomogła: 36 razy Wiek: 60 Dołączyła: 20 Sty 2008 czyli 6274 dni temu Posty: 1305 Otrzymał 1 podziękowań Skąd: Śródborze
Wysłany: 2008-03-01, 17:46
U mnie kwietnie oczar i ciemierniki, tulipany botaniczne już wylazły z ziemi, róże mają spore liście, a lilaki popękane pąk tak, że widać listki Widać też spore już liście liliowców i trzykrotek, ruszyła macierzanka i wrzosy, a trawa zaczyna się zielenić
_________________ Ktokolwiek powiedział, że słońce przynosi szczęście ten nigdy nie tańczył w deszczu
Wojtek_Ka Doświadczony Hodowca Hodowca i Miłośnik ptaków
Moja specjalizacja:
Pomógł: 44 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2009 czyli 5863 dni temu Posty: 1025 Podziękowania: 29/44 Skąd: Szadek\Zduńska wola
Wysłany: 2009-03-21, 15:26
Ładnie u mnie słońce dzisiaj przygrzewało, więc jako stworzenie ciepłolubne wyszedłem z domu i zrobiłem fotki
Truskawki wypuściły już małe listki, a fiołki mają pączki z kwiatami
Pomógł: 44 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2009 czyli 5863 dni temu Posty: 1025 Podziękowania: 29/44 Skąd: Szadek\Zduńska wola
Wysłany: 2009-03-28, 18:36
U mnie już wiosna się zaczęła, spędziłem cały dzień na podwórku i porobiłem zdjęcia moich okazów
Wysłany: 2009-03-30, 18:44 Palmy
Globalne otepľovanie postupuje.
Už 2. zimu na našej záhrade v Bratislave prezimovala Palma Trachycarpus Fortunei. V zime bolo vyše 20 dní teplota pod Nulou. Palma nebola zaziomvana, len sme ju prekryli foliou, aby do nej nepadal sneh a voda a nezamrzla v jej "srdci" .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum