Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6243 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2008-09-13, 21:55 Książki szczególnie polecane.
W temacie tym, zamieszczajcie linki oraz fotki książek które polecacie kolegom.
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 05 Lip 2008 czyli 6068 dni temu Posty: 686 Podziękowania: 31/13 Skąd: gogolin
Wysłany: 2008-10-31, 15:25
Polecam nowa książke pt"zeberki hodowla i mutacje"naszego forumowicza Szynszyla bardzo ciekawie napisana,piekne fotografie zeberek.Naprawde warto mieć ją w swojej domowej bibloteczce.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 21 Sty 2008 czyli 6234 dni temu Posty: 1931 Podziękowania: 126/25 Skąd: Nowodworze
Wysłany: 2008-10-31, 19:04
Napisz coś więcej na ten temat. Kto wydał, nakład, ilość stron, gdzie dostępna itp Jak Szynszyl chce, to mozna ją rozprowadzać po giełdach. Może sam się odezwie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2008 czyli 6225 dni temu Posty: 50 Otrzymał 1 podziękowań Skąd: Nieciecza
Wysłany: 2008-10-31, 23:23
Polecam książkę "O nimfach prawie wszystko i o innych papugach co nieco" Joanny Karockiej. Książka opisuje jak należy opiekować się papugami! Jednak duża liczba osób po prostu z niewiedzy łamie wiele zasad, które decydują o życiu naszych ptaków.
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 05 Lip 2008 czyli 6068 dni temu Posty: 686 Podziękowania: 31/13 Skąd: gogolin
Wysłany: 2008-11-01, 06:51
Autorzy książki pt."zeberki hodowla i mutacje" napisał pan Krzysztof Michał Jabłoński i Piotr Lubik. nakładu nie wiem bo nigdzie nie pisze.
Ksiażka ma 100 stron,jest opisana charakterystyka zeberek,historia hodowli,wszystko o utrzymaniu,lęgi,przyzwyczajanie do opiekuna,dziedziczenie cech,odmiany barwne zeberek.Jest kilka kolorowych fotek zeberek nowszych mutacji i porównanie wyglądu samca i samicy co jest bardzo pomocne w rozróznianiu mutacji,szkoda,że nie ma fotek wiekszości mutacji ale i tak gorąco polecam.Z tego co się zorientowałam cześć opisów w ksiażce znajduje sie tez na stronie www.astryldy.pl.
Ja zamawiałam na allegro ale wiem ze są dostepne w empikach i kilku sklepach internetowych.Cena to zależy ja płaciłam 16zł+4zł przsyłka ale widziałam tez za 20zł
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2008 czyli 6225 dni temu Posty: 50 Otrzymał 1 podziękowań Skąd: Nieciecza
Wysłany: 2008-11-01, 11:44
Nie mogę edytować mojego postu(tylko przez 50 minut od napisania można edytować) ale jest to mało ważne. Wspomniana książka Joanny Karockiej "O nimfach prawie wszystko i o innych papugach co nie co" jest w cenie 39zł na tej stronie :
http://sklep.woliera.pl/p...products_id=149
Polecam! Pomimo tytułu i okładki w książce jest pełno informacji, które stosuje się również do innych papug.
Szczegółowych informacji można dowiedzieć się pod adresem :
http://www.papugi.resnet.pl/main.htm
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2008-11-01, 17:59
Ciesze sie bardzo, że książeczka sie podoba:) Mojego autorstwa jest tylko rozdział poświęcony mutacja zeberek...
Jeśli chodzi o zdjęcia to chciałem żeby było ich jak najwięcej jednak nie zawsze wszystko jest tak jak chcemy Większosc zdjęc to ptaki pochodzące z mojej hodowli i Łukasza Wejman
Cena ksiązeki w sklepch internetowych i hurtownach ok 17zł
Wojtek_Ka Doświadczony Hodowca Hodowca i Miłośnik ptaków
Moja specjalizacja:
Pomógł: 44 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2009 czyli 5824 dni temu Posty: 1025 Podziękowania: 29/44 Skąd: Szadek\Zduńska wola
Wysłany: 2009-03-06, 23:02
Pozwolę sobie temat odświeżyć, ja posiadam książek wiele o ptakach, ale szczególnie polecam pozycję pt.: "GOŁĘBIE"- poradnik hodowcy, dr. Alaina Fournier'a.
Naprawdę świetnie się czyta i można szybko wyszukać interesujące nas informacje.
Wysłany: 2009-04-29, 19:38
Ja serdecznie polecam książkę pt " Ptaki Polski - ptaki śpiewające " autorstwa dr Andrzeja G. Kruszewicza
Wysłany: 2009-08-22, 17:30
Hodowla ptaków ozdobnych Andrzej G. Kruszewicz - książka pobieżnie traktuje o hodowli ptaków, żywieniu, utrzymaniu, ale za to autor przystępnie i szczegółowo opisuje choroby i inne przypadłości oraz środki i metody walki z nimi. Polecam.
Pomógł: 59 razy Wiek: 32 Dołączył: 13 Sty 2008 czyli 6242 dni temu Posty: 1709 Podziękowania: 22/15 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-08-22, 17:47
Haall napisał/a:
pobieżnie traktuje o hodowli ptaków, żywieniu
O żywieniu tak pobieżnie nie jest napisane, co prawda nie ma dokładnych opisów czym się żywi poszczególne gatunki, ale w dziale o żywieniu są opisane ziarna i inne składniki pokarmowe, myślę, że w wystarczajacy sposób.
Wysłany: 2009-08-22, 19:09
mirass, się całkowicie z Tobą zgodzę. Pisząc pobieżnie zastosowałem może zbyt mocny skrót myślowy. Autor w przedmowie sam określa, że celem książki jest cyt. (...) przybliżenie hodowcom i miłośnikom ptaków problematyki chorób (...). W związku z tym, że tematyka ta jest opisana w sposób przystępny dla osób nie mających wiele wspólnego z weterynarią, mogę polecić lekturę.
Wysłany: 2009-12-30, 20:02
Polecam książke pt:"Jak fotografowac ptaki" braci Kłosowskich.Pięknie opisane porady jak fotografowac,jak zachowują się poszczegulne gatunki w naturze,opisy aparatów,obiektywów,metody fotografowania.Książka uzupełniona jest w bogate fotki samych autorów i musze powiedziec,że dech w piersi zapiera:)
cena to ok 50-59zł w zależności od sklepu.
Drugą książką jest album pt"Biebrza-sześc pór roku",tych samych autorów,równiez fantastycznie napisana,ciekawe fotki.Cena to ok 89zł
Pomógł: 7 razy Wiek: 110 Dołączył: 12 Maj 2009 czyli 5757 dni temu Posty: 659 Podziękowania: 59/95 Skąd: Żywiec
Wysłany: 2010-05-03, 18:37
Szukam książek na temat chorób ptaków ozdobnych w szczególności bażanty mnie interesują ewentualnie kury.Nie traktującej pobieżnie chorób, ale bardziej rozbudowanych.Co koledzy mi polecacie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum