Dołączył: 07 Lut 2009 czyli 5777 dni temu Posty: 238 Podziękowania: 7/22 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2009-04-05, 20:10
Kolego jedne pytanie...czy ma pulsującą szyjkę??? Olśniło mnie że czytałem w jakiejś książce że potrafi występować brak pulsowania szyi ale za to pojawia się czubek...
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Dołączył: 07 Lut 2009 czyli 5777 dni temu Posty: 238 Podziękowania: 7/22 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2009-04-06, 21:11
Hehe ale nie są z mojej hodowli więc nie ma się co chwalić i są chyba dość stare już tak mi się wydaje bo samica nie bardzo chce iść w lęg...(siada na gniazdo niby ale jajka nie niesie) ale myślę że trochę odpocznie, witaminka i będzie ok...na pewno żyły w wolierze od małego bo lotność zerowa do gołębnika wchodzą po pieńku...
Nogi obrośnięte? :D Pończochy...
Pomógł: 30 razy Dołączył: 20 Maj 2008 czyli 6040 dni temu Posty: 1662 Podziękowania: 29/26 Skąd: Kielce/Chęciny
Wysłany: 2009-04-07, 06:54
Szaleniec93, różnie się na to mówi. Proste sformułowanie to że maja obrośnięte nogi. Można także mówić że posiadają łapcie i tak jak ty mówisz pończochy. A widzisz jakąś różnice w zachowaniu między indyjskim a zwykłym pawiem
_________________ POLAK WĘGIER JEDNA KREW
Świętokrzyskie za Koroną!
Wysłany: 2009-04-07, 12:14
Zwykły pawik też nie nakrywa się ogonem chyba że badziewie że tak powiem... jest to jeden z większych błędów gdy robi "parasol".
Jak koleżanka mówi nie pulsują indyjskie...a poza tym chyba większych różnic brak.
Jest różnica między pończochami a łapciami...dwie podobne ale różne rzeczy...
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 04 Kwi 2008 czyli 6087 dni temu Posty: 47 Skąd: Koźminek k. Kalisza
Wysłany: 2009-04-07, 18:58
To zależy pawiki nowego typu pulsują i nie nakrywają się ogonem. Te starego typu odwrotnie nie pulsują, a za to bardzo ładnie się nakrywają, aż miło popatrzeć. Prawda jest niestety taka, że ktoś kiedyś użył odpady hodowlane pawika starego typu do stworzenia nowej rasy. I udało mu się takiego wynalazka wylansować. Pawik nowego typu jest to niedołężna pokraka, nie daje nawet rady podnieść ogona do góry, a za to szyję ma tak wygiętą, że leży mu na ogonie i w dodatku bez pomocy hodowcy praktycznie nie ma prawa żyć.
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 04 Kwi 2008 czyli 6087 dni temu Posty: 47 Skąd: Koźminek k. Kalisza
Wysłany: 2009-04-07, 20:52
Pończochy (nogawice) to po prostu bardzo słabe łapcie. Opierzenie występuje praktycznie tylko na goleniach, a nie jak w przypadku typowych łapci również na palcach.
Wysłany: 2009-04-08, 20:20
Łapcie także stanowią piórka, pończochy to tylko dłuższe piórka z części nóg które nie rosną między "palcami" .
Co do nowego i starego typu.
Stary typ jak najbardziej pulsuje...i ogon trzyma ani nie na sobie ani na nim siedzi, trzyma go bardziej w pionie jak by (nie umiem się wyrazic ;D )
Co do nowego typu siedzi na ogonie jak to ja mówię...głowa gdzieś w ogonie i tyle...kiedyś było to uznawane za wadę teraz zrobiono z tego nowy typ...dla mnie jak było badziewie tak i jest to badziewie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum