Pomógł: 2 razy Wiek: 55 Dołączył: 01 Kwi 2009 czyli 5801 dni temu Posty: 119 Podziękowania: 20/1 Skąd: Poczesna
Wysłany: 2010-02-16, 06:43
wanted, Od tamtego czasu nikogo nie widziałem. W okolicy nie słyszałem o kradzieży ptaków od dłuższego czasu. Jedno mi chodzi po głowie że się wycowali, może łabędzie trąbiące ich wystraszyły - trabiły jak wściekłe. Jedno SZKODA byłem bardzo przygotowany!
Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6246 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2010-02-16, 10:02
cygnus napisał/a:
Jedno mi chodzi po głowie że się wycowali, może łabędzie trąbiące ich wystraszyły - trabiły jak wściekłe.
Zapewne to było też powodem wycofania się ich gdyż zbyt głośno było.
Wiem jak te ptaki potrafią nadawać na intruza, inna osobę w pobliżu.
Tak samo u mnie zachowują się kapodzioby jak ktoś idzie przez podwórko czy w pobliżu gdzie one sa.
Potrafią inaczej reagować na zwierzęta, inaczej na ludzi i tu tez na rożnych. Na mieszkańców domu inaczej (wieczór jak już ciemno się robi) inaczej na przypadkowych przechodniów, odwiedzających.
Warto mieć takie ptaki w swoim obejściu
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2010-02-20, 13:14
Ogłoszenie z allegro!
WITAM. DNIA 18.02.2010R W ŻELECHOWIE K. GARWOLINA DOKONANO WŁAMANIA DO DOMU, W KTÓRYM PRZEBYWAŁY PTAKI OZDOBNE. ZŁODZIEJE SKRADLI NASTĘPUJĄCE GATUNKI PTAKÓW: ŁABĘDZIE CZARNE- PARA LĘGOWA, BERNIKLE RDZAWOSZYJE- 4 PARY LĘGOWE, BERNIKLE HAWAJSKIE- 1 PARA LĘGOWA I GĘSI TYBETAŃSKIE- 2 PARY LĘGOWE. JEŻELI KTOKOLWIEK POSIADA INFORMACJE NA TEN TEMAT, PROSZONY JEST O KONTAKT- TEL. 512 076 032 LUB 606 789 171.
ZA WSKAZANIE SPRAWCY LUB MIEJSCA POBYTU PTAKÓW NAGRODA- 2000 ZŁ.
PROSZĘ O POMOC.
Miejsce kradzieży okolice Radomia. samochód który widziałem miał rejestrację WRA-powiat Radom.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 19 Cze 2008 czyli 6087 dni temu Posty: 116 Podziękowania: 13/1 Skąd: Mieroszów
Wysłany: 2010-02-22, 00:06
Ostatnio dosyć sporo słyszałem o kradzieży ptaków u nas ,jak i zagranicą, martwi mnie fakt że ktoś coś, takiego jest w stanie robić. Ale cóż, warto było by złapać tych złodziejaszków i dać im nauczkę.
Np. trzymać zwierzęta niespodzianki ( taki lew w zagrodzie, to byla by niespodzianka) .Myślę że taką nie spodziankę , by zapamietali raz na zawsze.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Lut 2008 czyli 6225 dni temu Posty: 170 Podziękowania: 6/45 Skąd: Pomorze
Wysłany: 2010-02-22, 18:03
Może pracują na kogoś zlecenie albo wcześniej po oglądnięciu stron internetowych czy zadzwonieniu z ogłoszenia badają hodowlę i wybierają się po ptaki ?
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 30 Wrz 2010 czyli 5254 dni temu Posty: 97 Podziękowania: 19/160 Skąd: łódż
Wysłany: 2010-11-10, 20:02 Re: UWAGA!!! złodzieje
cygnus napisał/a:
Wczoraj obserwowałem złodziei koło mojej posesji około godziny20. Dwie osoby szczupłe w młodym wieku wzrost ok. 175-180cm. Na początku obserwowali czy jest ktoś w domu, trzecia osoba jeździła samochodem. Po ok. 15 minutach zaszli z tyłu mojej posesji, blisko ogrodzenia - sprawdzałem dzisiaj po śladach, ale coś ich spłoszyło. A szkoda, że ich spłoszyło bo niespodzianka była przygotowana. Mam prośbę do wszystkich userów czy kojarzą prawdopodobnie starszy biały transit z szybami z tyłu, dwa rzędy siedzeń. Zauważyłem tylko na rejestracji WRA. Info można kierować na PW.
U Ciebie cygnus i w twoich okolicach z tego co pamiętam parę lat temu, już coś się działo, co pamiętam to gazeta fauna i flora opisywała kradzieże, tytuł tego artykułu był chyba "kradzieże na wyżynie krakowsko-częstochowskiej" ,czy coś takiego. Tam było pisało, że ktoś ze śląska. Nawet facet wiedział, kto tylko nie udowodnił, bo nie złapał za rękę.
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6246 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2010-11-10, 20:24
Też to kiedyś czytałem i chyba było to z 5 lat wstecz. Wówczas zacząłem kupować tę gazetę i jeszcze niezbyt wiedziałem co gdzie i jak ale pamiętam że odbiło się to wielkim echem.
Nie tylko z resztą ten jeden raz słyszałem o kradzieżach tam i jak widać na śląsku macie fajnych ludzi Wiem że kiedyś pisało coś tam, że niby to wcześniej odwiedzali hodowcę w celu zakupu ptaków czy oglądnięcia hodowli a po jakimś czasie włamywali się.
Słyszałem nawet kto to prawdopodobnie był bo też głośno było o tym i nadal jeszcze co nieco słychać w niektórych zakątkach kraju.
Wiem tez że gdzieś czytałem o jakiejś rejestracji samochodu ale nie powiem dokładnie w jakim to było tekście.
U nas na Pomorzu takie ekscesy rzadko się trafiają.
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Wysłany: 2010-11-10, 20:51
jak tak czytam te wypowiedzi to szczerze mówiąc to już się trochę zaczynam bać o swoje ptaki ;-/, a w moich okolicach było trochę kradzieży (ciągników, opryskiwaczy, maszyn itp.)
chociaż nie mam wartościowych strasznie ptaków ale ja bym się chyba załamał
i chyba będę musiał teraz wziąć kupić kłódki i zamykać kurniki i wszystkie pomieszczenia gdzie przebywają ptaki... (bo mam teraz wszystkie ptaki w pomieszczeniach)
a miał ktoś z forum skradzione jakieś wartościowsze ptaki??
a na sąsiadów to nie mogę nic złego powiedzieć bo jak przejdzie jakiś ptak to przychodzą i mi mówią, a nie że szczota i leją
Ostatnio zmieniony przez grajgul 2010-11-10, 21:04, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 12 Gru 2009 czyli 5546 dni temu Posty: 742 Podziękowania: 39/158 Skąd: Łęczyca
Wysłany: 2010-11-10, 20:59
sylwia2401, ale w moich okolicach były kradzieże maszyn ;/ jakis1 rok temu lub 2 lata temu coś było takiego..
wiec nie wiadomo co im możne strzelic do łba a tylko ja w okolicy hoduje lepszy drób ...
Ostatnio zmieniony przez wanted 2010-11-10, 23:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 61 razy Wiek: 58 Dołączył: 14 Sty 2008 czyli 6244 dni temu Posty: 3495 Podziękowania: 404/327 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2010-11-10, 21:05
kamillo1395, ja podejrzewam ,że kradzieży drobiu to dokonuje hodowca ,lub złodziej na zamówienie hodowcy.Myślę, że maszyny nie mają z tym nic wspólnego.
_________________ PAMIĘTAJ- JEDNA MIŁOŚĆ- JEDEN BÓG- JEDNO PRZEZNACZENIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum