Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 108 razy Wiek: 51 Dołączył: 12 Sty 2008 czyli 6282 dni temu Posty: 12152 Podziękowania: 366/1351 Skąd: Nowa Wieś Lęborska
Wysłany: 2009-11-09, 19:41
No tak ale to w Grudziądzu hodują tylko starsi panowie
U mnie w okolicy jest OK i każdy komu się podoba to hoduje. Ja też bo mi się tak widzi
_________________ Jacek "wanted" Zaborowski
Mój kanał na Youtube https://www.youtube.com/c...08GuU-Yw/videos
Bo związek w którym są sami starsi ludzie to zazwyczaj związek skostniały z całym szacunkiem bo nie chodzi mi o to by negować starszy wiek, każdy z nas kiedyś w takim będzie i to nieuniknione i tacy ludzie też mają prawo do hobby i pasji. Chodzi o to, że starsi ludzie nie szukają nowości, nie ma w nich tej werwy by coś zrobić, często odrzucają nowe technologie, nowości bo...ich uczono inaczej. Gaszą młodych zapaleńców, którzy szukają większego zaangażowania i oczekują czegoś więcej niż bycie tylko w związku i płacenie składek z których mają tylko obrączki. No cóż być może faktycznie dla związku w Grudziądzu to bardzo dobra alternatywa przyjąć w swoje szeregi młodych ludzi, tylko czy będą na nich otwarci do końca ? Bo jak wiadomo wszelkie związki i organizacje to są otwarte na jedno czyli na przyjmowanie składek i szum koło siebie i dlatego ludzie coraz mniej chcą należeć do jakichkolwiek organizacji, a różne afery finansowe i sytuacje, że nie wiadomo na co poszły składki i rożne machlojki nawet te personalne coraz częściej ich w takich przekonaniach utwierdzają.
Dlatego też potem takie organizacje są postrzegane przez społeczeństwo jako jakieś hobby grupy starszych ludzi, na co przykładem jest tytuł wyżej podanego artykułu. Skoro w szkole wystawę zorganizowało powiedzmy 5 panów w wieku lat 60-70 to potem są takie skojarzenia a media na tym żerują . Tym dzieciakom trzeba pokazać młodzież, która się tym interesuje bo jak wiadomo młodzież oprócz komputera to dzisiaj ma mało pasji i zainteresowań nad czym ubolewają psychologowie - stąd właśnie biorą się problemy i coraz więcej trudnej młodzieży, która z nudów szuka rozrywki i łatwych rozwiązań w życiu. Może jakiś związek młodych hodowców zorganizuje wystawę w Grudziądzu i wesprze kolegów ?
Wojtek_Ka Doświadczony Hodowca Hodowca i Miłośnik ptaków
Moja specjalizacja:
Pomógł: 44 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2009 czyli 5863 dni temu Posty: 1025 Podziękowania: 29/44 Skąd: Szadek\Zduńska wola
Wysłany: 2010-01-15, 20:13
Dopiero zauważyłem ten temat
Szczerze powiedziawszy to taki panuje stereotyp, w kręgu moich znajomych naprawdę nie ma nikogo kto by się czymś takim zajmował, mogę nawet powiedzieć, że ogólnie hodowla jakichkolwiek zwierząt młodzieży w moim otoczeniu "nie kręci".
No tak, bo to obowiązek, wydatek, trzeba nakarmić, posprzątać itp.
Pamiętam jak poszedłem do liceum i po jakimś czasie na godzinie wychowawczej mieliśmy się przedstawić i o sobie opowiedzieć i jak powiedziałem, że bażanty itp to niezłe śmiechy były
W mojej miejscowości to najwięcej jest gołębiarzy [mój dziadek między innymi ] i naprawdę mało kto ( poza nielicznymi) jest w młodym wieku...
Ale gdyby nie mój dziadek to bym teraz ptaków nie hodował
Wysłany: 2010-01-16, 10:46
To nie prawda że tylko starsi hodują ptaki czy zwierzęta.lecz młodość rządzi się innymi prawami.i na tym polega cała sprawa.
Przypomnijmy sobie gdy byliśmy młodzi.-tysiąc różnych pomysłów na podbicie świata,szkoła ,dziewczyny,co sobota dyskoteki ,piłka i wiele innych zajmujących zajęć a gdzie czas na ptaki?
Wielu z nas zaraziło się pasją jak myślę od własnie owych starszych panów np,,dziadków,ojców ,starszych kolegów i pewnie tu jeszcze by można wiele przykładów wymieniać bo oni to właśnie byli naszymi ,,mentorami" i pokazywali ,uczyli jak to jest mieć żywe zwierze.
Duże grono ludzi mieszka na wsi np. ,,ja" gdzie od dzieciństwa przebywa się z przyrodą,zwierzętami i zostaje to w człowieku.
Następnym aspektem który powinniśmy tu poruszyć ta taki że młodzi ludzie nie pracują a często ptaki kosztują duże pieniądze więc z kont mają wziąć.
Ostatnią sprawą która została już poruszona to często wstyd się przyznać młodym ludziom np w szkole ze hodują gołębie,kury czy kaczki.
Ja sam jak mówię komuś obcemu ze hoduje ptaki to jest wszystko OK bo myślą o papugach,kanarkach i małej egzotyce lecz w momencie gdy zaczynam opowiadać o kaczkach ,kurach,bażantach i innym ,,drobiu" ,, CENKA IM OPADA" /-żart stylistyczny
A zatem wielki SZACUN dla młodych ze chcą hodować ptaki i inne żywe organizny
Ja się z tym nie zgodzę że hodowla ptaków to zajęcie dla starszych panów. Mam 14 lat a posiadam już trochę ptaków( 2 pary gołąbków diamentowych, papużki faliste, przepiórki chińskie zeberki, duuużo różnych bażantów). Gdy przychodzi mi mówić o nich np. w szkole to się ze mnie śmieją że hoduje ptaki zamiast grac w jakąś grę na komputerze.
_________________ Pozdrawiam i Życzę Udanych Lęgów...:)
Pomógł: 61 razy Wiek: 58 Dołączył: 14 Sty 2008 czyli 6280 dni temu Posty: 3495 Podziękowania: 404/327 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2010-01-16, 13:04
Wojtek_Ka, żartowałem tylko u nas zwracają na to uwagę.Na hodowców kur mówią kurzoje,ale ja już się przyzwyczaiłem.
pipon, to Ty możesz się z nich śmiać, że nie mają żadnego pojęcia, co żyje w koło nich.
_________________ PAMIĘTAJ- JEDNA MIŁOŚĆ- JEDEN BÓG- JEDNO PRZEZNACZENIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum