Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Lut 2008 czyli 6197 dni temu Posty: 170 Podziękowania: 6/45 Skąd: Pomorze
Wysłany: 2010-12-25, 14:11 Kopytne zimą.
Cześć.
Zapewne wielu tutaj nie posiada takich zwierząt ale sa ci którzy mają więc może podzielą sie informacjami jak to u nich te zwierzęta spędzają okres zimowy.
Jakie pomieszczenia, jak zabezpieczone przed zimnem, jak wybiegi, karma itd. ?
Chcesz wiedzieć jak zarobić? Chcesz być jednym z nielicznych Milionerów?
Chcesz osiągać sukcesy w szkole, pracy, w życiu prywatnym?
TAK? W takim razie to coś dla Ciebie:Złote Myśli - Twoja droga do Sukcesu!
Pomógł: 7 razy Wiek: 46 Dołączył: 28 Lis 2008 czyli 5897 dni temu Posty: 159 Podziękowania: 15/1 Skąd: białogard
Wysłany: 2010-12-25, 19:51
U mnie moje spędzają zimę na wybiegu tak jak cały rok mają do dyspozycji ok 0.7 ha, który wystarcza im. W zimę jak spadnie śnieg to wykorzystują max 100m kw., chodzą tam gdzie muszą poidło-paśnik-stajenka, do której mogą wchodzić i wychodzić kiedy mają ochotę. Jedzenie to nic wyszukanego siano do woli, woda,troszkę owsa, jabłko, marchew jako przysmak no i witaminki, lizawka.
Ostatnio zmieniony przez Alan1980 2010-12-25, 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Sty 2008 czyli 6216 dni temu Posty: 231 Podziękowania: 13/19 Skąd: Pomorze
Wysłany: 2010-12-27, 12:18
Większość kopytnych nie obawia się zimna ale wilgoci, zaduchu. Pomieszczenie powinno być wentylowane ale bez przeciągu. W zimę można utrzymywać na tzw. głębokiej ściółce.
u mnie dzisiaj po wielu probach udało sie przekonac antylopy do rozpoczecia zimowania . Wygladały dosc komicznie na sniegu , a dzis rano nawet ...pod sniegiem :):)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum